IARNA …2023 -2024 !

88 de gânduri despre „IARNA …2023 -2024 !”

  1. DRAGELOR…AVEM O PAGINA-TOPIC NOU..
    E DESPRE …IARNA !
    Apoi poate fi ceva mai frumos decat impodobirea bradului ,facutul -impachetatul cadourilor,colindele cantate… si aparitia Mosului ?
    …si apoi sa astepti innoirea anului cu altii… ori alaturi de cei dragi, desi cei in varsta sunt mereu mai singuri si doar cu gandurile si amintirea celor dragi !
    La un AN NOU bun si fericit mai sanatos !
    Doamne ajuta-ne !
    …………………………….

    A venit la mine mama
    şi mi-a spus c-un zambet bun:
    – Puiule, stai treaz, ia seama,
    şi ascultă toată gama
    cantecelor de Crăciun!
    Clătinînd apoi fereastra,
    vantul mi-a şoptit uşor:
    – Puiule, în noaptea asta
    îşi despică norii creasta
    şi vin îngerii în sbor…
    Iar o vrabie măruntă ciripi de pe pervaz:
    – Puiule, stai treaz şi-ascultă…Ia auzi… ce oaste multă!…
    Nu dormi!… Auzi? Stai treaz!…
    Am răspuns la toate:
    Bine. Şi… am adormit in pat…
    ………………………..
    Iar tarziu, din zări senine,a venit Isus la mine
    şi, zambind, m-a sărutat.💒🙏💜

    O ZI REUSITA !


    Totul este de pe acest blog si nimic de la nimeni doar imagini si muzica de pe Google si YouTube din anii 2010-2022..
    iti impartasesc si tie un gand…ca e bun ori nu,depinde de cum il luam fiecare…. 😕 asa ca spun tare și răspicat ca să ajungă la inimile tuturor: atracția de lucruri pozitive în viața ta începe cu tine, de la tine, dinspre tine.
    Sa ai o zi de DUMINICA de iarna,cat mai reusita si minunata,dar asta depinde doar de tine !
    Sarbatori ce vin pe rand,zilnic….minunate!


    Pentru tine,care porti numele Sfantului din 6 decembrie,deci in avans…..Nicolae… sa fii sanatos(a) si iubit(a) !
    Sa auzim de bine…
    Va astept ;a comentarii !
    De toate pentru toti, ori de la A la Z…..
    Sa fiti iubire !
    Seara placuta la fiecare !

    Apreciat de 1 persoană

  2. … 😀


    BUNA DIMINEATA !!
    Daca ai prieteni,cauta-i !

    …mai ales acum in preajma sarbatorilor care se aprope si a impodobirii bradului,a pregatirilor pe care le facem….
    CRACIUNUL ESTE INTALNIRE.
    Daca ai dusmani,iarta-i !
    CRACIUNUL ESTE ,PACE.
    Daca ai gresit,caieste-te !
    CRACIUNUL ESTE IERTARE..
    Daca esti bun,intinde o mana !
    CRACIUNUL ESTE AJUTOR….

    Daca ai oameni dragi,iubeste-i din toata inima !
    CRACIUNUL ESTE MAGIE,
    BUCURIE,
    CREDINTA si
    IERTARE.
    Asteptare,acceptare si rabdare,rugaciune….



    Va rog nu lasati sa se raceasca cafeaua !


    Daruiti din toata inima si deschideti sufletul pentru a primi dragoste si fericire.
    Lasati sufletul sa renasca si traiti fiecare zi ca pe un dar nepretuit.
    De Crăciun este momentul să uităm de griji și supărări,să iertăm,
    să iubim și să ne amintim că nu suntem niciodată singuri.
    Cel mai frumos cadou adus sub un brad de Crăciun,
    este o familie fericită, unită prin iubire şi prețuire !
    Binecuvintarea Domnului să se răsfrangă asupra
    voastra și a tuturor celor dragi voua.

    Apreciază


  3. O zi binecuvantata de luni,a 4-a din decembrie si a 338-a din acest an…din care au mai ramas 27 de zile…,iar Craciunul va fi peste 20 de zile….,va doresc tuturor care treceti prin acest loc de suflet si pasiti mereu pragul cafenelei noastre virtuale.!








    Totul se transmite prin imagini si muzica…,prin gandurile lasate,mnesaje…mai putin…asa ca fiecare percepe,simte ce-si doreste…ascultand si privind !
    ….daca reusim ceva…atunci va:
    Multumim si va pretuim!
    Sa aveti o saptamana reusita si o zi de luni cu linistea si bucuria sufetului !



    Apreciază


  4. In a 5-a zi din decembrie…!
    O dimineata buna,linistita…de marti-roz in cafenea,aici este frig la cele 0 grade,cer acoperit…,dar in ea e cald si bine,aroma de cafea si colinde rasuna ….amintind venirea sarbatorilor,…
    Soarele va rasari la orele 7:31 si va apune la 16:20 la Galati..
    vant care sufla usor cu 5 km/h dinspre est….
    Afara este inca intuneric..
    Azi,nu vor fi mai mult de 4 grade iar zilele astea e prognozata ninsoare….


    Apreciază


  5. Ion Mitu
    Facebook
    M. I.
    Am fost fascinat de prima dată cînd am văzut poza aceea de pe crucea Veronicăi Micle din Varatec. Se întîmpla prin anii 80… Eram într-o stațiune din apropiere, Bălțătești se numește, și ca să ajungi la Văratec, trebuia doar să treci un deal împădurit. Peisaj de vis.. Bălțătești este cunoscut și datorită lui Ibrăileanu, al cărui roman, Adela, a fost scris chiar acolo. Dealtfel, și acțiunea romanului, care este în mare parte autobiografic, se petrece tot acolo, în peisajul acela de basm, iar povestea de dragoste din roman se pare că a trăit-o însuși autorul.
    Iar vizita pe care am făcut-o, în tinerețe, la Văratec, acolo unde într-un mormînt de calcar se află trupul „îngerului blond „al lui Eminescu, m -a făcut să mă îndrăgostesc de poza aceea, de pe crucea de piatră, cu doi ochi care parcă-ți pătrund în suflet și rămîn acolo. Mă întorceam în fiecare an la Văratec și principala mea țintă era mormântul Veronicăi Micle. Este și-acum, ultima dată l-am văzut în septembrie 2020!

    Am fost convins mereu că acestei femei i s-a făcut o nedreptate. Și am căutat să aflu adevărul, citind tot ce mi a picat în mînă despre ea, și de bine și de rău.
    Mi-amintesc, erau la modă atunci filmele cu călătorii în timp, că mi-aș fi dorit tare mult, (așa scriam într-un jurnal) să mă întorc o singură dată, în timp, pentru a o putea vedea în toată splendoarea și frumusețea ei pe cea al cărei nume va rămâne pe veci legat de cel al lui Eminescu! Aceasta este cea mai frumoasă poveste de dragoste din literatura română, alături de marile povești de dragoste ale lumii, precum Dante și Beatrice sau Petrarca și Laura.
    Născută la Năsăud, în același an ca și Eminescu(1850), Veronica Micle se mută apoi la Tg Neamț, împreună cu întreaga familie. Tatăl său murise cu cîteva luni înainte de nașterea ei. În 1856 se mută din Tg Neamț, la Iași, unde urmează cursurile Școlii Centrale de fete, cursuri la care se remarcă ca o foarte bună elevă și cu real talent poetic, iar pe certificatul ei de absolvire este trecut calificativul „eminentă.” Susține examenul de absolvire în fața unei comisii din care făcea parte și profesorul Ștefan Micle.
    Încîntat de frumusețea și răspunsurile ei, profesorul o cere pe Veronica, născută Cîmpeanu, în căsătorie, deși diferența de vîrstă dintre ei era de peste 30 de ani, ea avînd 14, iar el cu puțin peste 40. Cum situația lor materială era destul de precară (mama ei era moașă și lucra cu ziua pe unde putea), fără sprijinul unui bărbat în familie, și cum căsătoria cu profesorul Ștefan Micle le-ar fi pus la adăpost de grijile materiale, Veronica acceptă. A fost, poate, primul sacrificiu pe care l-a făcut!
    Poate că astăzi, o asemenea căsătorie ar părea absurdă, nelalocul ei, un incest chiar, cum spunea Călinescu, însă atunci concepțiile oamenilor erau altele.
    În 1872, la 22 de ani , Veronica Micle pleacă la Viena pentru a se trata de psoriazis. Aici îl întîlnește pentru prima dată pe Eminescu, venit la Viena pentru a urma cursurile de filozofie, îndrumat fiind de Titu Maiorescu. Povestea, superba poveste de dragoste, dintre geniul Eminescu și preafrumoasa Veronica se înfiripă, iar lumina ei va străluci dincolo de mormintele lor, intrînd în eternitate.
    În 1879, Ștefan Micle, care a iubit-o și respectat-o pe Veronica, dealtfel, la mulțimea de bîrfe pe care le auzea, răspundea că cel mai scîrbos om este invidiosul – moare.
    Rămasă singură, Veronica face planuri de căsătorie cu Eminescu, planuri care nu se vor realiza niciodată, vinovați fiind fie ei, fie cei din jurul lor, care spuneau că odată căsătoriți ar dispărea acel foc tainic al inspirației. Oricum, boala poetului, izbucnită în primăvara anului 1883, va spulbera pentru totdeauna ideea căsătoriei.
    „Sunt lucruri mai presus de puterile cuiva, vă mărturisesc sincer, nu pot să-l văd lipsit de minte, eu care-am cunoscut pe Eminescu în cea mai splendidă epocă a vieții sale intelectuale. Și așa sunt fără nicio lege și fără niciun Dumnezeu, să-mi rămîie cel puțin cel al poeziei, care pentru mine s-a întrupat în ființa lui Eminescu,”așa mărturisea Veronica Micle unor prieteni.
    Pe Veronica Micle nu ți-o poți închipui decît alături de Mihai Eminescu. Altfel, nu…
    Nichita Stănescu, un alt mare poet al acestui neam, spunea despre ea :
    ”Despre Veronica Micle se poate spune un singur cuvânt: Eminescu!
    Nici nu știu să fi avut alt nume decît Veronica Eminescu.!
    Lacrima lui Eminescu a spălat nu numai trupul Veronicăi, ci și trupurile tuturor femeilor iubite din această țară. ”
    Cred că sunt puține femei pe lumea asta, care să nu fi dorit și visat să fie iubite și cîntate în versuri așa cum a fost Veronica Micle.
    Po1ate că de aici vine și această înverșunare cu care a fost și este ponegrită, în continuare, această femeie a cărei mare vină este aceea că a fost iubită de unul dintre marii poeți ai lumii, și, la rîndul ei, l-a iubit cu patimă.
    Căci, ce suflet, cît de puțin sensibil, n-ar tresări ,din fiecare tainiță a lui, atunci când i se spune „mireasă blîndă din povești”?Sau atunci cînd i se spune că singura lui dorință, înainte de a muri, este :”ci eu aș vrea ca unul, venind de mine-aproape/să-mi spuie al tău nume pe-nchisele-mi pleoape/ apoi, de vor m-arunce în margine de drum/ tot îmi va fi mai bine ca-n ceasul de-acum „.
    Cum să nu-l iubești pe cel care poate să te farmece, pur și simplu, cu mintea sa genială, care inventează asemenea imagine:”atît de fragedă te-asemeni/ cu floarea albă de cireș/ și ca un înger între oameni/ în calea vieții mele ieși/” ! Vă puteți imagina ceva mai pur și mai frumos decît floarea de cireș?
    Veronica a fost prima care a intuit că Eminescu are geniu, chiar înainte de Maiorescu! A fost acuzată de mulți că nu l-a iubit pe Eminescu. Cum poti spune așa ceva despre o femeie care spunea astfel:
    ”Eminescu al meu, singurul și unicul obiect al durerii și fericirii mele, dacă între tine și mine e dragoste, noi trebuie să binecuvîntăm împreună ironia sorții. În mizeria asta a lumii trebuie să primim cu inima bună o clipă de fericire pe care ne -o dă fatalitatea, cu toată ferocitatea ei răzbunătoare.” Era o femeie care făcea umbră în jurul ei, după cum spunea Virginia Gruber, fiica ei, de aceea poate și invidia pe care o stîrnea.
    ”Mama a fost o femeie plină de viață, plină de farmec, frumoasă și avea o voce superbă. În societatea aleasă pe care o vizită, datorită acestor calități, făcea umbră întotdeauna în jurul celorlalte femei.
    Avea o intuiție deosebită, iar ca inteligență era deasupra celorlalte doamne ale epocii. E meritul ei că a văzut, prima, geniul lui Eminescu!
    Cu o intuiție deosebită, inteligentă peste medie,Veronica Micle a prevăzut, cumva, soarta tristă care o așteaptă, pe ea și pe cel care i-a fost suflet pereche. Astfel, pe o fotografie dăruită lui Eminescu scria următoarea dedicație:
    ” Sufletul meu și după moarte va căuta umbra poetului iubit”.
    Iar în 1881 îi scrie:
    ”noi vom muri departe unul de altul, poate fără să ne plîngem măcar unul pe altul „apoi „eu îți voi aduce ca jertfă viața mea!”(1882)
    Și Veronica și-a ținut cuvîntul.
    La exact 50 de zile după moartea marelui ei prieten, se sinucide la mînăstirea Văratec, împlinind astfel ceea ce prevesteau tristele versuri ale poetului:”Ce s-au ales din două vieți?
    O mînă de cuvinte,
    Căror abia le-ar da un preț
    Aducerile-aminte”
    Tulburătoare versuri.
    Și închei cu mărturisirea lui Gala Galaction, care s-a simțit obligat să revină, după ce cu ani în urmă o acuzase pe poetă:
    ”Mărturisesc, scrie G. Galaction, că eu însumi, într-o conferință rostită acum în urmă, la Ateneul Popular, pe baza unor informații nu destul de controlate, am afirmat că Veronica n-a iubit prea mult pe Eminescu și că iubirea ei a fost ușuratică și trecătoare.
    M-am înșelat!
    Veronica Micle a iubit pe Eminescu cu o dragoste febrilă, completă și nimicitoare, așa cum rar se vede pe pământ.”
    G. Galaction. M. Eminescu-1914

    Sper sa va faca placere lecturarea…
    Doamne ajuta-ne !

    Apreciază





  6. Cu gandul la cei dragi care nu sunt langa noi, chiar si la prieteni,dar si la cum ne vom organiza si vom petrece sarbatorile care bat la usa fiecaruia… 😕
    Pe un topic ,acum dimineata am amintit ceva de taierea porcului si care urmeaza in cateva zile-saptamani… conform traditiei noastre…si ca stim fiecare din noi ca nu se taie oricum ci cu o tuica fiarta cu aroma de scortisoara,si putin zahar ars o facea buna odata,iar daca nu ai porc ,in zilele astea e mai usor:intri in hala pietii,ori la market si-ti iei ce doresti desi,va spun eu ca nu se prea compara gustul ,soriciul,cu ce mancam din porcul crescut cu atentie si grija de ai nostri la tara… 😕 cu toata pesta porcina care a navalit peste ei,…
    pe ici,colo… 😛 desi tot mai rar in acest an fata de cel din 2023… 😕

    Nu exista ceva mai frumos si mai minunat decat sa-mi vad nepotii urcati,calarind porcul taiat… cand erau mici erau tare bucurosi ,nerabdatori si curiosi de acest obicei,acum nu prea se mai inghesuie sa faca acest ritual… deh !?
    Si apoi sa trecem la facutul carnatilor,a caltabosului,a sunculiteti si a tobei, a lebarului,muschi impanat cu usturoi …. asa cum era obiceiul in familia mea in aceasta perioada;multe pastram obiceiul, noi cele mai in varsta,dar tineretul mai comod alearga la marketuri si cumpara totul preparat de altii…nu se compara,desigur !?
    Gustul este divin si ne aminteste de gustul de acasa…. !
    Azi,tot romanul colinda lumea si aduce cu el acasa la venire tot ce i se pare nou si special…
    Obiceiuri schimbate..imprumutate ca la vecin altfel pare gaina..un pic:curca,nu?
    Asa suntem noi,Romanii…iubim ce au strainii si hulim ce e al nostru…!
    Pacat !

    Dar,undeva, si fac referire la mine,se mai trezeste o bunicuta unde dimineata cand zorii mijesc de ziua incepe a framanta o painica,ori o placinta asa cum si eu am vazut la mosii mei,..apoi ochii mei saruta rasaritul soarelui,azi nu straluceste , nu s-a mai facut senin, si totusi ii zambesc ca mi-a crescut frumos painea si s-a rumenit aidoma,iar casa toata e plina de aburii ei , a copturilor mele…,
    Afara e cer acoperit,e intunecat,cenusiu cred ca va ninge…!
    Corcodusul de sub fereastra aratajalnic..fara frunze,cu crengile goale-golute..ce mult s-a schimbat aspectul lui doar in cateva zile…

    Astept pe cei dragi a-mi trece pragul desi sunt ocupati toti cu scoala si serviciile,iar unii prea departe-s ca sa poata veni cand vreau eu,cand mi se face dor !
    Si uite asa,dragilor,ziua mi se scurge incet ,cu dorul in suflet si cu gandurile mele si regretul ca presimtirea nu mi se adevereste… 😛 ,of !
    Asa ca va indemn,rupeti-va o zi,o ora din ce faceti si impliniti bunicii dorinta de a o mai vedea odata si de a mai simti gustul de acasa cu care va asteapta .
    Zi binecuvantata !

    „Muzica răscolește toate sentimentele; și, ca și după o furtună, sufletul, liniștindu-se, devine mai bun, mai îngăduitor, mai nobil.”
    Vasile Conta
    Sa fiti mult iubite ❤
    Si daca e de la A la Z…,va ofer si astazi:

    ….este 5 decembrie…Ajun de Mos Nicolae!


    Vine…Craciunul…. !

    O zi frumoasa la fiecare!
    Multumesc pentru vizita !

    Apreciază


  7. Scrisoarea catre Mos ,dragelor,a ramas goala,goluta…si intentionat am facut-o…
    Nu vreau sa-i cer nimic….!
    Insa nu m-as supara daca tot mi-ar aduce ceva….
    ..asa spuneam cand eram mici in poezioara despre Mos….!
    Ma rog l;a Bunul Dumnezeu sa ne dea sanatate si liniste..
    Atat doar !
    Doamne ajuta !

    Apreciat de 1 persoană





  8. Bat clopotele orele in dunga
    Si-un vant suav se risipeste-n ulmi,
    Rastalmacind o dragoste prelunga,
    Peste-un drum de dincolo de culmi.

    La marginea sarutului de sare
    Mai poposeste gandul uneori,
    Incercanat sub ochiul de ninsoare
    Al unui zbor de dincolo de nori.

    Si-n ultima pendula se aude
    Cum plange trupul orelor de rand,
    Cand amintirea aripilor crude
    Se-ntoarce-n alb, de dincolo de gand.
    George Tarnea – Imagini deplasate catre alb



    https://youtu.be/Acum, cand colindele, toate nascute sub zapezi, aduc cu ele mireasma de Iisus nascut in iesle, simtim si noi tot mai tare atmosfera de Sarbatoare ce se apropie.
    Deschideti usa si lasati spiritul Craciunului sa va intre in casa! Deschideti inimile si lasati Bucuria si Implinirea sa va intre in suflet!
    Deschideti larg bratele si imbratisarea voastra calda, vorba buna si gandul curat sa fie cel mai de pret cadou pentru cei dragi! Fie ca Iubirea, Intelepciunea, Increderea si Generozitatea sa va calauzeasca pasii in noul an!

    “La multi ani!”

    n calea ta carari de flori..
    sa-ti daruiasca Cel de Sus doar sanatate,armonie si iubire! cafeaua te asteapta!
    Vine….:


    https://anitanna.files.wordpress.com/2015/12/jxqmmmbhwraw9fboy4mlgz7em34dxmfffojgdhwqdb1sdaasudi0dq.gif

    Apreciază


  9. Povestea Ignatului și a colindelor de Craciun.

    IGNATUL: Ignat este divinitatea solară care a preluat numele și data de sărbătorire a Sfântului Ignatie Teofanul …(20 decembrie) din calendarul ortodox. Această dată a devenit sinonimă cu sacrificarea porcului pentru bucatele de Crăciun. Această tradiție se respectă la sate, unde oamenii își cresc porcul în propriile gospodării. După tranșarea și sortarea cărnii, gazda prăjește bucăți de carne proaspătă pe care le oferă celor care au participat la tăierea porcului, împreună cu un pahar de țuică fiartă.
    Obiceiul poartă numele de ,,pomana porcului”.

    COLINDELE: A colinda înseamnă a vesti. Tradiția românească spune că în Ajunul Crăciunului tinerii pleacă din casă în casă să vestească nașterea Domnului. Se spune că cei care nu primesc colindătorii și nu le dau daruri nu vor avea noroc în noul an. La colindat se pleacă în ordinea inversă vârstei: cei mai mici de dimineață, cu Moș-Ajunul: “Bună dimineața la Moș-Ajun…”, ca după-amiază, până pe înserate, cei mai în vârstă: “noaptea pe la cântători”. Colindătorii poartă diferite denumiri: ceată de colindători, ceată de feciori (în Transilvania), ceată de juni (în ținutul Sibiu-Fagăraș), bute, butea feciorilor (junilor) (în tinutul dintre Olt și Târnave), beze (în Câmpia Transilvaniei și Năsăud), dubași (în Hunedoara vestică și ținutul Halmagiu-Beiuș), zoritori (în Țara Bârsei), calușari (în zona dintre Sibiu și Strei, întrucât colindătorii urează și joacă jocul cu acest nume). Cu acest prilej gazda le împarte colindețe: covrigi, nuci, mere, colăcei de făină framântați și copți chiar în acea noapte a Moș Ajunului. Unul dintre cele mai cunoscute colinde este ,,Steaua”, care începe încă din prima seară de Crăciun și continuă până la Bobotează.

    Vicleimul (variantă pentru Bethleem n.r) apare la noi pe la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Originea lui este apuseana și se leagă de misterul celor trei magi ai evului mediu. Introdus de timpuriu în Germania și Ungaria, a pătruns la noi prin sașii din Transilvania. Din prima formă a Vicleimului, prezentarea magilor și dialogul lor, s-au dezvoltat pe rând, prin activitatea micilor cărturari, trei tipuri principale, în cele trei mari ținuturi: Muntenia, Moldova și Ardeal.

    În unele locuri în noaptea Crăciunului putem întâlni și cântarea religioasă cunoscută sub numele de Vicleimul sau Irozii, la care participă copiii. Această dramă religioasă ne înfățișează misterul Nașterii Domnului în toate fazele sale. Personajele dramei sunt Irod și ceata sa de Vicleim, un ofițer și soldați îmbrăcați în portul ostașilor români, trei crai sau magi: Melchior, Baltazar și Gaspar, un cioban, un prunc și în unele părți o paiață.

    Umblatul cu capra

    Începând cu Ignatul și sfârsind cu zilele Crăciunului, prin alte părți începând cu zilele Craciunului, iar prin altele obișnuindu-se numai în ziua de Sfântul Vasile, există obiceiul ca flăcaii să umble cu țurca, capra sau brezaia. Ca și în celelalte jocuri cu măști practicate în timpul sărbătorilor de iarna, și în jocul caprei și-au făcut loc, pe lângă măștile clasice (capra, ciobanul, țiganul, butucarul), măștile de draci și moși care, prin strigate, chiote, mișcări caraghioase, măresc nota de umor și veselie, dând uneori o nuanță de grotesc.
    Jocul “caprei” (omorârea, bocirea, înmormântarea, învierea) la origine a fost, desigur, un ceremonial grav, un element de cult. În cadrul sărbătorilor agrare jocul a devenit un ritual menit să aducă rodnicie anului care urmează, spor de animale în turmele păstorilor, succesul recoltelor – invocat și evocat de boabele care se aruncau de gazdă peste cortegiul “caprei”.
    (sursa crainicul.ro)

    Primiți cu colindu’?

    Apreciază




  10. „Iarna ,anotimpul care, pe cat de rece pare la o simpla privire pe atat de profund se manifesta prin trimiterea pe care o face in propriul suflet, stabilind mult mai profund acel dialog interior purtat cu constiinta. Astfel, se poate vizualiza mai limpede alcatuirea intregii fiinte. Intretine in suflet sentimentul de solitudine, care e benefic pentru perioade scurte de timp, dar care ne poate instraina de lumea inconjuratoare daca nu ne sustragem la momentul potrivit… Mentine o stare de acalmie interioara care ne ajuta sa eliminam treptat din viata noastra tot ceea ce face rau, sa ne constientizam valorile, sa ne organizam mai lucid obiectivele si sa pretuim existenta noastra.E anotimpul in care sufletul se inchide in cochilia de clestar si mediteaza, stimulat fiind de chemarea vocii noastre interioare…
    E anotimpul iertarii si a iubirii.. ”


    Multumesc mult de tot pentru vizitele voastre,frumoasele urari si gandurile bune, dragelor din cafenea…Margareta AlbAtros,Anto,Rubikub,ha,Angel….!
    Va simt atat de…acasa si de aproape de sufletul meu!
    Sarbatori luminoase in continuare, atinsa de suflul divin ..de Nasterea Domnului….!
    Cu drag,

    ANIVERSARE
    Ziua de azi m-a tradat:
    a spus tuturor a cata este
    din calendarul sufletului meu.

    Ziua de maine va fi iar prima.
    din sirul altor asteptari
    care nu-mi apartin.

    Timpul ma uraste
    si arata tuturor carutul
    meu suflet de copil.
    Aurora Steff din vol.Elegii safice,Iasi,2010

    Apreciază


    1. Bun gasit,dragelor !

      Ramanand tot in …topicul iarna….

      …m-am gandit si azi ,citind ceva asemanator….si exclamand in gand:
      Iata o parere care coincide cu a mea… si pe care am mai pus-o aici pe blog si in anii din urma….!😛
      Cred ca numai la noi la Romani, se face atata mancare de parca am manca cu o suta de guri,fratilor,si asta o afirm dupa ce tot aud la tv.ca se arunca tone de mancare dupa sarbatorile importante… !😡.
      Pentru noi e valabil: “traim ca sa mancam”.? si nu nvers ?
      Despre celelalte treburi , care se pot face toate la timpul lor, adica mereu trebuie sa avem casa curata, rufele spalate si calcate,aranjate in ordine… noi sa gandim optimist sa fim buni, darnici, de fapt asa ar trebui sa fim mereu si nu numai cand vine, Craciunul…. .

      Eu,deja am inceput sa ma pregatesc..


      …ieri,mai pe seara, am impodobit bradul ,singura si nu a fost deloc greu,am reusit,incet,fara graba sa fac si sa-l pun la punct asa cum ii placea si sotului meu ,cel care dupa iesirea la pensie vroia sa faca el de toate….
      Ca el era cel care se ocupa si de asta,ii placea tare mult ,lca sa impodobeasca bradul iar la final ma chema ca sa -mi auda parerea si imi spunea de fiecare data:
      Daca vrei sa schimbi ceva o poti face..nu ma supar…,asa era el…!
      ..dar,ca sa-i dau satisfactie,sa-l bucur nu o faceam niciodata-de fata cu el-ci pe parcurs…cand nu era de fata…!
      Si il auzeam spunand,:
      -stii ca ai dreptate,e mai bine si frumos asa…!
      Oare acolo sus in ceruri unde este mai face asta si pentru cine?
      Tot pentru nepoti,pentru copii si pentru mine si el?

      …..
      Sfintele sărbători de Crăciun să vă aducă pace, liniște sufletească, multă sănătate și bucurii.
      Clopoțeii din brad să vă cânte colindul magic care să poarte cu el încrederea, speranța și puterea de a merge mai departe! Crăciun Fericit !


      Tot ce trebuie sa facem inainte de Craciun 🎄este sa ne curatim sufletul asteptand Nasterea Domnului, mai buni, mai iubitori si mai smeriti.

      Pentru ca inainte de toate, 🎄Craciunul este despre Nasterea lui Iisus Hristos, ceea ce din pacate de multe ori multi uitam asta ..😭
      Scria cineva ceva asemanator pe Facebook si mare dreptate avea…!
      Si eu faceam mancare cu toptanul si de toate ca sa fie fiindca veneau copiii…
      Acum daca sunt singura nu stiu cum le voi mai face…, copiii sper sa vina…
      Ori ma duc eu la ei desi anul acesta parca prefer intimitatea casei mele…!?
      Sa auzim de bine!
      Poti vizita:

      PAGINA PENSIONARILOR !


      Sa aveti o zi frumoasa dupa cum va este si sufletul si tot ce daruiti sa primiti insutit…fiindca la voi,adica la noi fiecare se intoarce.. tot ce dam altora !
      Sa nu uitam asta !
      Intregul Univers conspira la gandurile noastre, iar…Bunul Dumnezeu ne da dupa inima,sufletul…fiecareia !
      Am zis bine ??
      Sa fiti iubire !
      Doamne ajuta-ne si ne ocroteste!
      Adu-ne ,Pace si bunastare pe Pamant si intre oameni bunavoire !
      La multi ani!
      Weekend placut !

      Apreciază

  11. Salutari dragi si astazi….tuturor din lumea larga…
    Bun venit la noi in cafenea,in suflet!!
    Se spune mereu,ca:

    Viata se trăiește, nu se cauta , nu se învață. Traieste adevărul, bucuria și iubirea .Ele se afla acolo unde de ești. Liniștea nu este intr-un loc, ci intr-un mod de a fi .Sunt doua zile în care un mai putem face nimic :ieri și mâine. Prezentul este timpul mântuirii. Un om valorează atât cât iubește. Restul e poveste ..
    Aceeași îmbrățișare și un pupic de buna dimineata vineri in portocaliu la noi…. linistita si minunata…imbracata in alb stralucitor pentru ca a nins si asta noapte…



    Iata ca a venit si iarna…cu mantia ei alba de zapada,cu gerul si nasucurile inghetate cu colindele si clinchetul de clopotei…… Brr !?
    Oare ce va fi?
    E
    a noua zi de decembre.
    Acoperă-mi
    inima cu un fulg de nea,
    sau
    mai bine cu iubirea ta.

    Si lasă
    fulgii,ce vor veni,
    să te sărute
    a puritate de alb.
    Si primește
    a vieții sărbătoare
    ce se aude chiuind
    de departe
    pe un vis cald.
    și dorește
    iubirea să se stecoare,
    în sufletul tău liber
    de tomnatice melancolii,
    cu clopoței și îngeri
    în ale iernii reverii.
    ………………….
    ESTE A 9-A ZI DE DECEMBRIE(nu prima…)…L.S.

    Ajuta-ne si iarta-ne,Doamne!

    Apreciază



  12. Acasa… haideti cu toti acasa la ceui drai,parinti,bunici si copii…va fi sarbatoare…se naste ,Domnul!
    De sarbatori …acasa,ca acolo este cel mai bine,mai ales ca suntem asteptati,doriti……! !



    Si imbratisati,impartasiti tot,necazuri,dureri,bucurii si nevoi doar cu cei dragi,cu familia….,spovedania usureaza sufletul,il face mai frumos,mai bun,c mai ald si primitor…
    ”’Iubesc îmbrăţişările… acelea care pot patrunde pana la Suflet…
    * acelea care îţi încălzesc inima atunci când iti este frig… **acelea pe care le astepti cu tot dragul de la persoana iubita,
    ***acelea care te ţin strâns atunci când vrei să fugi
    Imbratisarile de care TOTI avem nevoie mereu !..”
    Inchei cu:
    „Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati.”
    In calendar astazi:
    9 decembrie 2023:
    Zamislirea Sf.Fecioare MARIA de catre mama sa,Sf.Ana…
    +Sf.Prorocita Ana .
    Dezlegare la peste !

    La multi ani,Anelor…!
    La multi ani,Ana,draga si mie….!
    Moşul să-ti aducă cele mai dorite şi neaşteptate cadouri tie şi celor apropiaţi si dragi tie, celor dragi noua…

    Sarbatori fericite,tuturor care zilnic pasiti pragul Cafenele noastre de suflet si lumina,al cafenotecii,cum ii spunea odata,Bibi !!
    Sa ne fie binecuvantare de sanatate aceasta zi !
    Doamne ajuta!
    Sa fiti iubire si sa fiti mereu iubiti si iubte!
    Domnul sa ne binecuvanteze !




    Apreciază




  13. Sa intampinati Sfintele sarbatori cu bine iar fiindca mai avem ceva timp facem primenirea casei,ca asa se cuvine sa ne asteptam musafirii cei dragi care ni se alatura,iar mai e un lucru pe care multi il uita si nu o fac..””sa deschida usa larg ca sa intre preotul cu Sfanta Icoana vestind bucuria nasterii Mantuitorului nostru…!?

    In seara ajunului se impodobea si bradul..🎄🎁.acum lumea e mai grabita chiar si eu….!…copiii nerabdatori,curiosi…🌲,iar daca si ninge❄❄ ,inseamna ca suntem norocosi …!🍀
    Sa aveti zi buna!
    O saptamana reusita !

    Este..de maine…. a 50-a din acest an…

    PENSIONARI…DE TOATE !


    Scuzati va rog inexactitatile,poate ca se mai strecoara cate una…uneori…
    Iertare!
    Intelegere..varsta ca sufletul se pare ca mi-a ramas de copil..unul caruia ii place linistea,joaca..decenta si rabdarea…si dragostea de frumos si care simte sa o impartaseasca si cu altele,altii…
    Dar… le primeste,accepta cine vrea…!
    Cu pretuire !

    Apreciat de 1 persoană





  14. „Viața este o ciudată comedie care amestecă împreună și dureri și bucurii, punând lacrimi lângă zâmbet, punând zâmbet lângă plâns.”
    – Alexandru Macedonski

    Buna seara ,tuturor !
    E un pic rece si mohorata,se face noapte…geroasa la cel (minus) – un grad..dar a fost peste zi si cu senin si soare rasare..cu cant firav,anemic de gugustiuc , tanguitor si duios 😀 (catifelat si suav si tropical?… vorbele cuiva care le repeta obsesiv indiferent despre ce este vorba…???,sac!?)…nu sub fereastra mea in corcodus…. ,ci undeva la o streasina de casa pitit de frig se pare !
    Voi ce faceti?
    Eu,imi continui existenta asa cu ma pricep..zilnic imbin blogul cu treburile pe care le am de facut… 😕 Ca nu am pe nimeni, care sa ma ajute ,le fac singura cum pot !?
    Sa aveti reusite si spor in ce faceti ca tare mai sunt multe de rezolvat in aceasta perioada,mai ales zilele acestea cand se apropie si IGNATUL ! 😀 😕 😛
    Stiti ce este?
    Acum,mai asez ceva in pom,in bradutul de Craciun-


    Stiati asta?
    Ma supăr doar când vreau eu –
    Pilda numărul 1
    Un călugar era irascibil. Se supăra foarte repede, aproape din orice. Deşi se ruga neîncetat lui Dumnezeu să îl scape de supărare, de fiecare dată când se ridica de la rugăciune, se mânia pe unul dintre fraţi.
    La un moment a îndrăznit să-I spună lui Dumnezeu:
    „Doamne, nu Te-am rugat eu să mă scapi de supărare?
    De ce mă laşi să mă cert cu fraţii aşa des?”.
    Dumnezeu i-a răspuns:
    “Cum vrei tu să exersezi refuzul supărării fără materie primă?
    Nu Mi-ai spus tu să te scap de supărare?
    De aceea îţi trimit mereu pe cineva, ca să ai ocazie să nu te superi chiar dacă îţi dă motiv. Tu poţi să înveţi să înoţi într-un bazin fără apă?
    Tot aşa este şi cu răspunsul Meu la rugăciunile tale!
    Numai tu eşti stăpân pe reacţiile tale”.
    Călugărul s-a luminat şi de atunci îşi spunea mereu:
    „Mă supăr doar când vreau eu”.
    Şi aşa a scăpat călugărul de supărare.

    O zi de duminica cu binecuvantari de SUS !


    Sper si-mi doresc ca aceasta iarna sa va aduca caldura,pacea,linistea,bunatatea si toata fericirea pe care vi-o doriti!
    2mODDcLzudIXlo4mLGyPi5UZPxNK0XYTK-Dhh3ym



    Fie ca acest anotimp sa va aduca implinirea viselor si tot ce are el mai bun si minunat…

    IARNA …2023 -2024 !


    Sa fiti iubite,i!

    Apreciază




  15. Incepem ziua asa cum o incep de obicei..
    Cu o rugaciune !
    Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
    Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
    Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
    Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
    Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
    …………….

    Seara,plina de lumina
    Sufletul iesele sa-ti devina
    Ca sa se nasca-n el IIsus
    Cu binecuvantari de sus

    Caci vine bland plin de har
    Sa nu-i inchidem usa iar
    Craciun fericit !

    ”Şi atunci sublimul?
    Să-i găsim loc printre fapte, nu printre lucruri!”
    Marcella Tarozzi!

    Bună dimineața draga dragilor , multumim pentru tot!
    …salutari la toata lumea mea draga …cu gânduri bune, la început de săptămână a 51 ?…
    😛 !
    Frumosul și binele din noi să ne însoțească și în aceasta zi minunată… de luni-albastra in cafenea… iar saptamana sa ne fie cu liniste, sanatate,iubire,armonie si spor in toate. .. frig la sol, doar -2 grade si sus cer acoperit si azi… ,deci la Galati nu va fi nici este senin si nici soare..…. 🙂
    Va pup si va imbratisez cu drag !

    NU UITATI !
    Avem nevoie de…
    uitare
    să ne reamintim ce n-am uitat.
    Să regăsim în noi
    ce am vrut să pierdem
    și ce,
    cu ipocrizie de feline blânde
    am înghițit cu noduri și am renegat.(LS)

    „”Nu poţi scăpa de anumite lucruri decât trăindu-le, nu poţi limpezi anumite obsesii decât privindu-le în faţă, şi nu poţi cunoaşte adevărata dragoste decât depăşind-o. Nu poţi stăpâni decât acele lucruri la care ai renunţat, de care te-ai eliberat, nu prin detaşare de ele însele, ci prin detaşare de dorinţa fructelor lor.”

    Mircea Eliade
    (13 martie 1907 – 22 aprilie 1986)

    Nu exista un moment mai bun ca cel de acum, pentru ca sa fii fericit.
    Fericirea este o calatorie, nu o destinatie.
    Asa ca, munceste ca si cum n-ai avea nevoie de bani,
    iubeste ca si cum nu ai fost niciodata ranit in dragoste,
    danseaza ca si cum nimeni nu te-ar vedea…
    O zi buna !

    Apreciază



  16. O zi binecuvantata !
    Este zi de marti-roz , poate ca si ceva verde,albastru..din culorile zilnice i se alatura….deci,am putea ca e divers colorata….in cafeneaua noastra impodobita de sarbatoare !
    Bun venit la noi in suflet!


    Dragilor care cititi acum:
    „Nasterea DOMNULUI este bucuria prezentei reale a Mantuitorului in sufletele noastre, in casele devenite Betleem – *Casa 🥖 painii *, in familiile crestine unite la bine si la greu, prin credință, speranță si filantropie, in încercări mai ales acum in pandemie.
    Va dorim, sărbători creștinești depline cu Domnul Hristos si cu aproapele in suflete, in casa si la masa.
    Sanatate si la multi ani ! ”
    Cu arhieresti binecuvantari,
    Arhiepiscopul Dunării de Jos,
    Casian Craciun
    …………………………………



    Vine,vine,Mosul…e pe drum,asteptam si ninsoarea…
    Poate ca in cele 12 zile ce ne mai despart de sfintele sarbatori de iarna vom avea iar surpriza asta !
    Cu speranta si incredere !
    Multa sanatate!
    Doamne ajuta-ne si ne iarta !
    O ZI CU REUSITE ,LINISTE,BUCURIE si FRUMOS SA AVETI !
    O zi cu triumf daca este zi de marti !
    E vremea colindelor!

    SA FITI IUBIRE SI DARUIRE !
    ………………

    Si pentru mine vine…Mosul…spune…pisicuta;
    ……..

    „Asa este,iti multumim si am citit si despre alte animalute facand astfel de lucruri,salvand vieti…de pilda un delfin a salvat un caine dintr-un ocean, mare cazut de pe un iaht!?
    Da, se intampla minuni numai ca noi ori nu le stim,aflam,ori nu le vedem.. suntem cred prea ocupati,e cu altele,nu-i asa???
    Te pup !
    Va multumesc pentru vizite..si tuturor doamnelor minunate din cafenea !
    O zi binecuvantata!
    Va imbratisez!
    Sper ca v-au amuzat!
    Si continua,asa,el:
    Pagina este …FABULOASA ! ❤
    Cea a pisicutelor,va rog sa o cautati :
    Fabuloasele pisici…..


    Dar,tot pentru cine are ochi sa vada !
    Imi scria sotul,odata,aici ,asa si daca initial nu i-am dat dreptate,acum o fac :
    „”Trebuie sa ai sufletul curat,cinstit,pur ca sa vezi si astea … ma refer la tine ..,altfel ne „extaziem” in fata unei imagini cu cafea… si nu si informandu-ne… 😀 , ori asta faci aici…dar se pare ca lumea gusta altceva,exact ce scriam mai sus…si alta data !
    Dar gusturile,draga mea nu se discuta!
    Iti multumesc inca odata pentru toate informatiile aduse pe blog.👍🌹🍀 ,utile,interesante si placute.
    Al tau !”
    ……………………………………

    Stiu…simt..dar nu-mi pasa..ce fac ,o fac in primul rand pentru mine si tine si cateva doamne de suflet..eu ma multumesc doar cu asta si atat!
    Asa imi era raspunsul atunci,si acum tot la fel..numai ca e doar pentru voi,ca el…e plecat sa se odihneasca sus in ceruri !
    Odihna vesnica !
    Pentru voi o zi linistita si cu pacea sufletului!
    Va imbratisez!

    Apreciază



  17. Buna dimineata in a 13-a zi din decembrie…
    Suntem in a 347-a zi din acest an..
    Au mai ramas 19 iar Craciunul,Nasterea Mantuitorului va fi peste 11 zikle…
    Da,Doamne!


    Buna dimineata si voua sufete frumoase si dragi si bun gasit
    Dragilor…se spune asa:
    “Avem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu,
    iar El nu poate fi gasit in zgomot si neliniste. Dumnezeu este prieten cu linistea. Priviti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in liniste;
    stelele, luna si soarele, cum se misca in liniste… Avem nevoie de liniste ca sa putem atinge suflete.”
    Avem nevoie de dragoste ,de vorbe calde,de mangaieri si intelegere,toleranta…si muzica… avem nevoie de….IUBIRE !
    Poate ca pe toate astea le gasiti si aici..de ce nu??? 😕
    Cu mult drag… 😛
    Sa ai o zi de miercuri reusita si cu mult bine si frumos in ea !
    Sa fiti binecuvantate (i) si mult iubiti(e) !

    E ceva din aceste spuse,aici,la noi, vreo asemanare desi se vrea asta ,se doreste ?

    „”Era o cafenea placuta, calda, curata si prietenoasa, asa ca am intrat, mi-am pus impermeabilul la uscat in cuier, palaria uzata pe raft
    si am comandat o cafea cu lapte.
    Chelnerul(anitanna) mi-a adus, am scos un carnet din buzunarul hainei si un creion si am inceput sa scriu.
    (Ernest Hemingway)

    O buna dimineata de miercuri ,MOV,CA LA NOI, si IARNA….va doresc si sa nu uitati sa luati cu voi si zambetul si voia buna oriunde va vor duce pasii astazi..mereu…IN VIATA !😕
    O zi asa cum o doriti fiecare suflete dragi si frumoase…:
    Anto,Angel,Luis,AlbAtros,Cubrubik,Margareta……petale ale trandafirului rosu din cafenea !



    Si pentru ca e vremea colindelor…:
    VA OFER SI ASTAZI:


    Vestesc Nasterea Domnului…lumina,bucuria si binecuvantarea,linistea si iubirea fata de aproapele,de cei dragi pe care ii vrem acasa in jurul mesei cu bucate aburinde si cu bradutul impodobit..

    .cu un Mos Craciun bun si darnic..cu veselie si binecuvantare de SUS DE LA DOMNUL..ASTEPTAND NOUL AN CU SPERANTA SI INCREDERE DE BINE SI MULTA SANATATE SI IUBIRE INTRE OAMENI !

    ”Oricat de multe stele ar fi pe cer,oricat de mare ar fi splendoarea lor,noaptea tot noapte se va chema,iar omul tot va astepta rasaritul.Tot astfel,oricat de mari ar fi realizarile acestei lumi,ele nu vor putea inlocui vreodata NEVOIA noastra DE DUMNEZEU,de altfel singura nevoie care ne distinge de toate celelalte fapturi.”
    Costica Oanca-Ingerul din singuratate


    O zi placuta si linistita !

    Apreciază

Lasă un comentariu

BUCURIE SI ZAMBETE….IN CAFENEAUA NOASTRA !

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe