CAND ESTE A 117-A ZI DIN-ACEEASI CAFENEA-DIN ANUL 2024!

NU MAI CAUTA CEEACE ITI LIPSESTE…

MULTUMESTE-TE CU CE AI!

🙏🌺🙏😘🍀🌿☕♥️🙏❤️!

3 gânduri despre „CAND ESTE A 117-A ZI DIN-ACEEASI CAFENEA-DIN ANUL 2024!”

  1. ZI DE VINERI INSORITA,PLACUTA SI MAI CALDA NE DORIM..

    TIE DOAMNE ITI MULTUMIM SI PENTRU ACEASTA ZI !

    ESTE A 26-A DIN APRILIE SI A 117-A DIN ANUL DIN CARE AU MAI RAMAS 249 DE ZILE….;

    VIN FLORIILE CU SOARE…

    SI SOARELE CU FLORII…

    SARBATORIM DUMINICA 28 APRILIE…INTRAREA DOMNULUI IN IERUSALIM..

    DOAMNE AJUTA-NE !

    Apreciază


    1. Bun gasit !
      Pot fi amintiri frumoase.tQUu-Q303ukZF-kjtdHzH0rmDTj9Q-wQw18yz_BkHVVtoLVxKUo8KA==



      Pot fi momente de suflet.
      Pot fi imagini de neuitat.
      Pot fi oameni extraordinari.
      Poate fi orice. Fiecare dintre noi își are propriul album cu clipe magice, amintiri care vor rămâne în gând și suflet unice, memorabile.
      Nu vrem sau nu putem să le smulgem din viața noastră.
      Sunt prețioase prin simplitatea lor. Unice prin prezența lor în viața noastră.
      Ne fac să trecem mai ușor prin momentele dificile, ne fac să zâmbim, să nu ne pierdem speranța, să nu de îndoim de noi.Întotdeauna vor exista momente care vor declanșa o anumita stare în interiorul nostru.
      Uneori plăcută, alteori mai puțin plăcută.
      Dar fiecare din acestea vor aduce sufletului nostru schimbări majore.
      Încrederea, tinerețea, spiritualitatea, forța interioară vor fi influențate de modul în care le percepem, modul în care mintea noastră le asimilează.
      De aceea este esențial să nu păstrăm în noi decât acele clipe unice, acele momente care prin amintirea lor reușesc să trezească emoții pozitive.
      De aceea potrivit este să renunțăm la amintiri care dăunează gândirii noastre, care ne apasă sufletul ca o povară mult prea grea, care ne îndepărtează de la scopul nostru.
      Sunt atât de multe clipe unice, atât de multe momente frumoase în viața unui om încât amintindu-ne doar jumătate din acestea ar fi de ajuns să ne redea curajul, speranța, încrederea, credința în noi și în oameni.
      Sunt atât de multe amintiri pe care sufletul nostru le poartă tăcut, atât de multe sentimente și trăiri, încât albumul nostru ar putea fi clasat cu ușurință ca enciclopedie.

      Renunțați la toate clipele nuanțate în alb și negru, la toate momentele care vă inoculează în suflet și în gând nesiguranță, îndoială, frământări.
      Bibi M.



      Valoarea noastră ca oameni crește pe măsură ce iertăm și iubim…
      Sa aveti o zi de vineri cu binecuvantari !
      Aveti grija de voi !
      Sa fiti iubire !

      Sa fiti iubite,i !
      Suntem in saptamana a 16-a din acest an, in ziua a 26-a din aprilie si a 117-a din an…;
      Afara este senin,soare si 8 grade..pasarile cerului zboara si canta in ramuri,este mult verde,randunelele au venit ….…e Primavara…!

      Doamne iti multumim , ne ajuta si ocroteste pe noi pacatosii !

      Apreciază


      1. Premergătoare Sfintelor Paşti, Duminica Floriilor este sărbătoarea care ne aminteşte de intrarea Domnului Iisus în Ierusalim.
        Totodată, Floriile deschid săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti, cunoscută sub numele de „Săptămâna Mare”,
        după cele 40 de zile de post.

        Intrarea Domnului în Ierusalim – 2 aprilie, anul 33

        În acea duminică intra în Ierusalim Fiul lui Dumnezeu, Domnul Iisus.
        Drumul de la Ierihon la Ierusalim trecea peste Muntele Măslinilor şi mulţimea de oameni adunată, spun exegeţii, nu era doar din Ierusalim.
        Pe Iisus Hristos îl urmau orbii surprinşi de strălucirea luminii, bolnavii întremaţi, cei eliberaţi de locuirea răului sau cei care asistaseră înmărmuriţi la învierea lui Lazăr. Poporul l-a întâmpinat pe Iisus cu ramuri de finic şi de măslin, strigând: „Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului!” pentru că oamenii simţeau că însuşi Dumnezeu a venit în lume, a păşit printre ei, pentru a aduce mântuirea lumii. A fost singura oară în viaţa sa lumească, când Iisus a acceptat să fie aclamat ca Împărat, ca să fie recunoscut după Lege că este Mesia Mântuitorul lumii.
        Pe Muntele Măslinilor a rostit Mântuitorul Cuvântarea despre viaţa veşnică şi a petrecut ultimele nopţi de dinaintea morţii Sale, iar la poalele muntelui, în Grădina Ghetsimani, a fost locul de linişte şi rugăciune pentru Iisus şi ucenicii Săi după Cina cea de Taină.
        Şi tot de pe Muntele Măslinilor a avut loc Înălţarea la Cer a Domnului.

        De Florii

        Ziua de Florii este sărbătorită cu bucurie de către creştinii ortodocşi, dar şi cu înţelegerea faptului că zilele ce urmează din Săptămâna Mare sunt unele ale tristeţii. De Florii, creştinii duc la biserică ramuri înmugurite de salcie, ce urmează să fie sfinţite de preot. Salcia aminteşte de ramaurile de măslin, cu care Mântuitorul Iisus Hristos a fost întâmpinat la intrarea în Ierusalim.

        Ramurile de salcie

        Semnifică gestul de smerită aplecare în faţa Domnului Iisus Hristos, dar şi biruinţa vieţii asupra morţii. În tradiţia populară, ramurile de salcie sunt un simbol al fertilitatii şi vegetaţiei de primăvară. Ele amintesc, de ramurile de finic şi de măslin cu care a fost întampinat Domnul Iisus în Ierusalim. De asemenea, salcia invocă sentimentul de tristete, dar şi de mângâiere sufletească, fiind pusă în stransă legătura cu Fecioara Maria. Ramurile sfinţite de salcie se pun la icoane sau deasupra uşii şi sunt folosite, în timpul anului, ca leac împotriva bolilor sau ca mijloc de apărare împotriva dezastrelor naturii.

        Legenda salciei

        Legenda spune că, în timpurile în care Iisus era răstignit pe cruce, Maica Domnului, plângînd, şi-a pus opinci de fier, a luat un toiag de oţel şi a plecat să-şi găsească fiul. Pe drum, a ajuns la malul unei ape curgătoare vijelioase. Acolo, ea s-a rugat la toate plantele din jur să o ajute să treacă apa, însă niciuna nu s-a îndurat de lacrimile ei. Doar salcia şi-a aplecat o creangă şi a ajutat-o pe Maica Domnului să treacă pe malul celălalt. Drept răsplată, salcia a fost binecuvântată cu rod şi fertilitate, primind şi darul de a nu arde niciodată. În semn de mulţumire, Maica Domnului a hotărât ca ramurile de salcie să fie duse la biserică, în ziua de Florii.

        Florile

        Ocupă un loc aparte în această zi. Legendele populare spun că doar în această zi a anului, florile au suflet şi simt. De aceea, înainte de a rupe o floare, este bine să-i fie cerută iertare pentru gest. Tot de Florii sunt sărbătorite persoanele cu nume de floare, iar obiceiul de a oferi flori este considerat o urare ce atrage după ea norocul.

        În sâmbăta Floriilor

        Se cinstesc morţii. În unele zone din Ardeal, în sâmbăta floriilor, mormintele sunt curăţate, stropite cu apă sfinţită şi împodobite cu lumânări aprinse, crenguţe de salcie sau mâţişori, cum se numesc aici. Tot atunci se fac pomeni pentru odihna sufletească a celor morti. Potrivit cercetătorilor, în Ardeal există o altă poveste a salciei.
        Se spune că Maica Domnului, vrând să facă o cunună din salcie, pe care să o pună pe capul Mântuitorului în locul coroanei de spini, a rugat o salcie să se plece, ca să poată lua câteva ramuri. După ce a făcut cununa, s-a dus la cruce Mântuitorului, dar nu a fost lăsată să treacă. De aceea se crede că salcia are crengile plecate.

        Apreciază

Lasă un comentariu